5 каузи, които се нуждаят от парите ти за фойерверки

Текстът е публикуван на 26 декември 2021 и ще ви отнеме 2:00 минути.

Let's Adopt Bulgaria, Redom

Как плануваш да изпратиш 2021? Тихо с най-близките или гръмко с познати?

Ако ти се иска да посрещнеш 2022 с малко шум, ето няколко идеи как вместо това да похарчиш парите си за фойерверки:


Нахрани възрастен човек!

Подкрепи кампанията "За баба" на фондация "Проект Северозапад". Фондацията осигурява храна за уязвими възрастни хора от 15 села в северозпадания край на България. С 85 лв ще осигуриш храна за един човек за един месец.

Redom


Помогни на дива животинка в беда!

Фондация "Дивите животни" спасява осиротели и пострадали диви животни. Помогни им да изградят спасителен център, в който да приемат, лекуват и доотглеждат диви животни от всякакъв вид до освобождаването им обратно в природата.

Let's Adopt Bulgaria, Redom


Излекувай болно дърво!

Често градските дървета не получават вниманието и грижите, от които се нуждаят. Болести, счупени и наранени клони, неправилни корони и злосторна човешка намеса водят до тяхното загиване. TreeDoctor събира средства, с които да обследва, лекува и проследява бедстващи дървета в София и Пловдив. 100 лева ще спасят избрано от теб болно дърво.

Redom


Помогни на бездомна животинка!

Всеки месец десетки кучета и котки от несретници по българските улици се превръщат в щастливо осиновени домашни любимци. Подкрепи приют "Фермата" на "Animal Rescue Sofia" и за 50 лв. осигури храна за едно спасено куче за един месец.

Redom


Помогни на малката Алекс да ходи!

Алекс е родена с рядък дефект на крачетата – билатерална фибуларна хемимелия, което представлява липса на фибулите на двете крачета. След две операции в болница "Сейнт Мери" във Флорида и 6 седмици с гипс, Алекс се нуждае от рехабилитация. Дари за нея и лечението ѝ тук.

Redom

Фойерверките са част от почти всеки наш празник и всеки път, когато решаваме да празнуваме шумно и цветно, ние:

  • замърсяваме околната среда. Фойерверките отделят значителни количества фини прахови частици, тежки метали, сяра и въглеродни съединения.
  • унищожаваме дивите животни. Птички, катерички и други животни в ужас от шумните фойерверки често стават жертва на инциденти.
  • нараняваме бездомните животни. Бездомната котка пред блока или кучето пред офиса лесно могат да пострадат, докато през глава се опитват да се скрият от случващото се.
  • причиняваме страх у домашните животни. Кучето у дома ви или котката на леля ви не разбират какво се случва и живеят във вреден хроничен страх в дните около празниците.

И съвсем не на последно място - фойерверките нараняват и хората. Всяка година в спешните отделения се озовават хора от всяка възраст и произход, които в опит да повеселят себе си и околните си, са пострадали. А полуцелите ви пръсти са последното нещо, от което се нуждаят болниците ни сега.

Направете света ни по-тихо и добро място. Вместо веселие с фойерверки на себе си, дарете надежда на някой нуждаещ се.

Хорхе спешно търси дом. Моля, помогнете! May 13, 2021

За добрия и лошия късмет Хорхе може много да ви разкаже...

От животните в Украйна: зов за помощ! March 07, 2022

Помогнете ни да осигурим 3000 кучешки и още толкова котешки дневни порции храна за животните в Украйна

Кастрацията е нехуманна. Дали? August 31, 2017

Днес ще ви разкажем за обстоятелствата, при които Сречко е живял и за тези, при които си отиде. И ще ви попитаме: редно ли е майката на Сречко да бъде кастрирана?

Сивият Гришо. Моля, помогнете! October 21, 2022

В края на лятото котан изчезна, появи се след седмици вял, с ранено ухо и видимо изпитващ болка в зоната на главата.