Ще има ли Ома първата си Коледа?


Това е Ома. Ома е на 10 години и никога не е имала Коледа, семейство или дом.

С нас е втора зима, но досега не сме ви разказвали за нея. Всъщност причината е, че не сме вярвали, че да разкажем за нея ще промени живота ѝ.

Let's Adopt Bulgaria, Omma

Не и се вярва и днес. Но...наближават празниците, а Коледа е онова специално време от годината, което ни кара да разказваме неразказани истории с тайната надежда, че можем да ги превърнем в щастливи такива. Или поне това, което е останало от тях.

Ома попадна при нас "посмъртно". Ще обясним. Продължете да четете.

Let's Adopt Bulgaria, Omma Ома в общинския приют край Ямбол.

Преди 2 години видяхме публикация със снимки от малък общински приют край Ямбол.

На снимките, свито в ъгъла на една от общите клетки, се виждаше мръсно, старо и с охлузени крачета кученце. Дребно и болезнено слабо, кученцето се страхуваше от останалите кучета в клетката и по всяка вероятност не успяваше да се добере до храната.

Let's Adopt Bulgaria, Omma Ома в общинския приют край Ямбол.

Това бе Ома, приятели - малка, безкрайно беззащитна и много болна - Ома страдаше от дирофилариоза, анаплазмоза и ерлихиоза, кърлежово-предавани заболявания, които нелекувани водят до летален край.

Let's Adopt Bulgaria, Omma 4D тестът на Ома, положителен за 3 от болестите, които изследва.

Не мислихме дълго.

По всяка вероятост на Ома ѝ оставаха месец-два и искахме тези последни седмици от живота си тя да изживее без страх, на спокойствие, с добра храна и усетила човешка грижа. И въпреки че не вярвахме, че ще успеем, предпазливо започнахме да лекуваме болестите ѝ една по една. За наша изненада, след месеци лечение, Ома оздравя. И заживя при нас.

Let's Adopt Bulgaria, Omma Ома свикна със семейството, което се грижи за нея в център за кучета Дея.

Ома е плахо куче и трудно се доверява на хората. Страхува се, дори и от обектива, а по време на разходка, бърза да се прибере обратно на безопасно място - в своето топло легълце.

Топлото, сигурно легълце е много повече отколкото много други кучета имат, но не е дом, приятели и Ома заслужава повече - местенце, на което да изживее старините си, човеци, на които да има доверие, семейство, с което да посреща скучните делнични дни и чаканите весели празници.

На Ома не ѝ остават много Коледи, приятели. 3...4, а може би 5. Ома няма време и е важно да я видите днес и сега.

Ще бъдете ли нейното семейство? Бихте ли подарили на Ома първата Коледа в живота ѝ?

Пишете ни, ако сте нейните човеци: bulgaria@letsadopt.net.

Let's Adopt Bulgaria, Omma

* Новини за Ома ще публикуваме на нашата кучешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Летс Адопт.

* Координатор на случая на Ома e Надя.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Грозното пате Мира. Шест години по-късно...

July 25, 2019

Това, което получавала Мира на улицата, не било милостиня. Хората се опитвали да я прогонят, да държат децата си далеч от нея.

Ще се справи ли Доби?

May 16, 2019

Знаете ли какъв процент от котките страдат от възпаления на устната кухина? В световен мащаб около 5%. У нас, обзалагаме се, процентът е много по-висок...

Кастрацията е нехуманна. Дали?

August 31, 2017

Днес ще ви разкажем за обстоятелствата, при които Сречко е живял и за тези, при които си отиде. И ще ви попитаме: редно ли е майката на Сречко да бъде кастрирана?