Сметище за домашни любимци

Текстът е публикуван на 09 април 2016.

Представете си място, на което отивате, за да излезнете от града или за да побъбрите с добър човек. Представете си място, което посещавате с малкия си син или с болната си майка. Представете си място, към което се отправяте, когато сте отчаяни и се нуждаете от помощ или напротив - когато сте прещастливи и искате да благодарите някому. Това място, приятели, е Сметището за домашни любимци. Моля, продължете да четете...

Снежко, Хюи, Дюи, Луи-За, Грими, Горкото Коте, Топчица, това e само част от имената на животинките, изоставени в един от манастирите в близост до град Пловдив. Точно така, приятели, Сметището е православен манастир, в който живеят 3 монахини, 2 послушници и (понякога) безброй животинки.

Let's Adopt Bulgaria, Сметище за домашни любимци Глухарче, Черньо, Пухкавата маца, Споти и други останали извън кадър

Научихме за Сметището по случайност и преди години. От тогава в манастира и гората около него бяха изоставени десетки животни. Много от тях загубиха битката още преди да успеем да ги открием (да намериш плачещо, изплашено коте в гъста гора е доста трудно); други бяха прекалено малки и слаби, за да имат шанс; трети бяха изоставени болни, четвърти - бременни; няколко бяха убити. 

Граф Итко, Есен и Глухарче бяха подхвърлени в манастира в края на миналата година.

Let's Adopt Bulgaria Граф Итко след няколко дни престой и интензивно лечение в клиниката

Граф Итко (на горната снимка) бе много слаб, вял, с липса на апетит, силно опаразитен и с инфекциозно заболяване. Лапите на Граф Итко бяха криви и къси, а цветът му - сиво-кафяв. Граф Итко бе настанен по спешност в клиника, където му бяха необходими дни, за да се стабилизира и започне да се храни сам.

Let's Adopt Bulgaria Есен току-що постъпила в клиника с липса на апетит и силно възпалено око

Есен (на горната снимка) бе изоставена със силно възпалено око, с инфекциозно заболяване, силно опаразитена, с липса на апетит и почти неспособна да се движи. Есен, заедно с Граф Итко, бе настанена по спешност в клиника, където след седмица престой се стабилизира и започна да се храни сама.

Днес Граф Итко е осиновен и здрав, Есен е настанена в приемен дом с оперирано и почти възстановено око, а Глухарче (бяло-черното коте от първата снимка) преживя зимата в манастира. Днес тя все още е там и е два пъти по-дребна от Есен и Граф Итко.

Приятели, Есен се нуждае от свое семейство, а Глухарче - спешно от приемен дом. Ако бихте приютили или осиновили една от тях, пишете ни на [email protected]. Но преди това...

В момента в манастира живеят няколко котки и няколко кучета. Съвсем скоро там ще бъдат изоставени много и вие ще сте единственият им шанс.  Приятели, ако четете това, моля ви, помогнете нa животинките от Сметището като дарите на:

Пейпал:
Банка: СНЦ Летс Адопт България (или само Летс Адопт ако ползвате EPAY)
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За животинките от Сметището

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT.

* Новини за Граф Итко, Есен, Глуахрче и всички други животинки от сметището ще публикуваме на нашата временна Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Let's Adopt - Bulgaria.

Сребра, черната статистика и Сметището за домашни любимци August 03, 2017

Питали ли сте се до каква възраст живеят бездомните котки? Най-верният отговор – различно. Най-честият – 2-3 години. Срещнахме Сребра миналата година на...

Рада - ако ви е грижа! September 16, 2018

Рада срещнахме на Сметището за домашни любимци - дни, след като бе подхвърлена в горите около мястото и вероятно часове преди да си отиде...

Мога ли да се грижа за коте с епилепсия? January 12, 2021

За епилепсията при котките и за това какво всъщност означава да се грижиш за коте с епилепсия.

Попи - това не е обява за безплатно йорки May 12, 2022

Попи е на 2 години и е напълно здрава. И преди да се запитате защо ни е притрябвало да спасяваме здраво, младо йорки...