Апостолче в беда. Моля, помогнете!


Let's Adopt Bulgaria, Апостол Апостол, минути преди да се отправим към Централна ветеринарна клиника с него

“Вижте кого спасихте, преди да успеем да ви разкажем за него” - така трябваше да започва разказът ни за Аполстол днес. Вместо това в момента котан се бори за живота си и не знаем дали утре все още ще е с нас.

Пътувахме из града, когато забелязахме мъртво коте край пътя. Спряхме, за да се уверим, че не е живо.

И първите секунди то не беше - котето не реагираше нито на приствието ни, нито на гласа ни. Когато посегнахме, за да го преместим, обаче, шепата козина и кокали проплака - краят бе много близо, но все още не бе дошъл.Отправихме се към най-близкия ветеринарен кабинет и скоро след като получи първа помощ, Апостол бе настанен в кислородна клетка в Централна ветеринарна клиника.

Тежка пневмония, вероятно резултат от липса на грижи и силно опаразитяване с белодробни паразити, е нещото, което почти бе убило котан.

Let's Adopt Bulgaria, Апостол Снимка: Христо Христов

Няколко дни интензивно лечение, затопляне, кислород, курс за обезпаразитяване и няколко венозни антибиотика помогнаха на Апостол да остане с нас.

Котан дори наддаде 50 грама и по план, с кратка история, днес трябваше да помолим някой от вас да го приюти временно, докато намерим семейство за него.

Let's Adopt Bulgaria, Апостол Снимка: Христо Христов

Считано от вчера, обаче, Апостол е с вял апетит, диария и положителен тест за панлевкопения.

Малко диагнози могат да бъдат толкова страшни, особено с оглед на непълно функциониращият бял дроб на котан - 1/3 от дроба му все още се възстановява от пневмонията.

Считано от днес котан е с левкоцити под референтните стойности, също с анемия и телесна температура под нормалната. Това, приятели, означава, че болестта се развива бързо, а пикът ѝ ще се случи в идните денонощия.

Let's Adopt Bulgaria, Апостол Апостол, дни преди да покаже първи симптоми на панлевкопения. Снимка: Христо Христов

Дали ще успее Апостол? Едва ли…

След силното опаразитяване, продължителното гладуване, денонощията студуване край метростанцията, на която е бил изоставен и тежката пневмония, Апостол е вече твърде слаб. А вирусът на панлевкопения е най-смъртоносният сред патогените, които могат да поразят едно коте.

И ако се питате защо просто не се откажем, когато шансовете му са толкова ниски, ще ви отговорим - защото никой не бива да си отива без помощ.

Приятели, моля, помогнете ни и дарете за лечението на Апостол тук:

Пейпал:
КИН в ePay.bg: 1576892949
Банка: СНЦ Летс Адопт – България
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG73FINV91501215604267
BIC: FINVBGSF
Основание: За Апостол, 61746

Също можете да дарите 1,00 лв като изпратите съобщение на номер 17777 с текст DMS ADOPT или да заплатите част от лечението на Апостол на място в Централна ветеринарна клиника за пациент с 61746, както и да закупите благотворителни картички за любимите си хора тук.

* За Апостол се борят д-р Златанов и д-р Чифлигарова.

* Новини за Апостол ще публикуваме на нашата котешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Летс Адопт.

* Координатори на случая на Апостол са Вяра и Надя.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Ако вярвате, че Мика заслужава всяка подкрепа. Моля, помогнете!

December 22, 2018

Когато преди няколко седмици ви разказахме за Мика, си пожелахме две неща: котан да остане здрав и да намерим дом за него. Неочаквано, обаче, Мика не остана здрав...

Споти - последен опит. Моля, помогнете!

November 14, 2018

Често ни питат как избираме животинките, на които помагаме. Отговорът - помагаме на онези, на които малцина биха...

Вая и старият диван. Моля, помогнете!

April 17, 2019

Казват, че всяко куче мечтае да си има диван, дом и семейство.

Кастрацията е нехуманна. Дали?

August 31, 2017

Днес ще ви разкажем за обстоятелствата, при които Сречко е живял и за тези, при които си отиде. И ще ви попитаме: редно ли е майката на Сречко да бъде кастрирана?