Хорхе спешно търси дом. Моля, помогнете!

Текстът е публикуван на 13 май 2021 и ще ви отнеме 2:00 минути.

Redom, Jorge Снимка: Яна Лозева

За добрия и лошия късмет Хорхе може много да ви разкаже.

Хорхе живял като дворен котак в селце до София.

Лошият късмет го срещнал с недоброжателен съсед, който първо пострелял една от лапите му с въздушна пушка, после го изритал, раздробил вече простреляното му краче и счупил един от прешлените на гръбнака му.

Лошият късмет дал на Хорхе стопани, които не само не го опазили от своя съсед, но когато котан най-много се нуждаел от тях, те го изоставили в близкия приют и продължили без него, сякаш Хорхе никога не е съществувал.

Redom, Jorge Хорхе след една операциите си в Централна ветеринарна клиника.
Снимка: Яна Лозева

Добрият късмет отвел Хорхе в Animal Rescue Sofia. Организацията, нейните доброволци и дарители, заедно с д-р Златинов, един от най-добрите ортопеди на България, осигурили няколко операции и месеци лечение за котан.

Добрият късмет намери временен дом за Хорхе сред приемните семейства на Редом, където котан се възстанови до напълно самостоятелно, вечно гладно и много мило коте със забавна походка и частичен неврологичен дефицит в задната част на тялото.

Redom, Jorge Ето толкова обичлив и мил е Хорхе.
Снимка: Яна Лозева

Черен и неособено фотогеничен, Хорхе остана незабелязан и чакащ в приемен дом. До февруари тази година, когато един човек първо прочете историята му, след това пътува, за да се запознае с него, а накрая реши да го направи част от семейството си.

Хорхе заживя в свой дом и върху свой човек. Другото коте в дома, обаче, не прие котан. Нищо, което опитахме, не промени това и днес, няколко месеца по-късно нито котките, нито хората в дома се чувстват добре.

Хорхе спешно търси дом.

Redom, Jorge Има няколко неща, които Хорхе обожава - хора, храна и хартия. ♡

Знаете ли какво е “късмет”? Стечение на обстоятелствата.

А знаете ли кой създава късмета? Ние. Хората. И лошия, и добрия.

Хорхе има нужда от още мъничко добър късмет. Създайте го - споделете историята му с близки и приятели, приютете го временно или го направете своя котак като го осиновите:

Redom, Jorge Хорхе ♡

* Новини за Хорхе ще публикуваме на нашата котешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Редом (Летс Адопт).

* Координатор на случая на Хорхе е Диана.

Колко живота загуби Хорхе October 31, 2015

Според вярванията, котките имат по 9 живота. Ние се запознахме с Хорхе, когато току-що беше загубил деветия и осмия си живот и се клатушкаше несигурно между останалите 7, сякаш беше на път да ги загуби всичките наведнъж...

Хорхе - зов за помощ January 16, 2020

Не хората трябва да се страхуват от черните котки, а черните котки - от хората...

Мика - защо го правим October 03, 2019

Така точно преди година чакахме да разберем ще живее ли Мика или не.

Сбогом, Мила! August 20, 2022

Преди малко повече от година, ударена от кола и в много тежко състояние, Мила се озова при нас.