Помните ли Том?


Разбира се, че не. За него ви разказaхме последно преди много, много време. Ще припомним.

Срещнахме Том като много малко коте, попаднало в много голяма беда.

В ден като днешния, в опит да се стопли и скрие от студа и дъжда, Том се мушнал под предния капак на паркиран автомобил и заспал. Не усетил кога собтственикът на колата се приближил, влезнал и запалил двигателя. Човекът научил за Том, едва когато го чул да пищи от болка и ужас.

Let's Adopt Bulgaria, Tom 4 месеца в клиниката, няколко операции и безброй процедури спасиха крачетата на Том

Котан пристигнал в Централна ветеринарна клиника с раздробени задни лапи.

В продължение на 4 месеца Том се бореше да запази живота и крачетата си.

След всичко котан се сдоби с едно протезирано бионик краче, а на другото бе направена артродеза. Процедура, която спаси лапичката, но я остави с намалена подвижност.

Let's Adopt Bulgaria, Tom Днес Том си има 1 бионик лапичка и 3 собствени.
Снимка: Христо Михайлов

Ако се чудите как се справя Том през месеците, в които не сме ви разказвали за него, ще споделим - справя се отлично. Всъщност той не знае, че има с какво „да се справя“.

Котан няма представа, че е различен или специален. Том се държи и чувства като съвсем обикновена котка-нинджа. Обича да прави типично котешките неща – да играе, да тича из апартамента като луд, да мяука огушително рано сутрин, да се гушка късно вечер и да се излежава на дивана по цял следобед. Живее в приемен дом с котешко другарче, но истински копнее най-вече за човешко внимание и ласки.

Let's Adopt Bulgaria, Tom Човешки скут. Любимото място за дрямка на Том.
Снимка: Христо Михайлов

И така, приятели, две години по-късно можем с радост и спокойно да напомним, че Том е готов да продължи към своя завинаги-дом. Да има собствено семействто, което да радва с чудноватостите си.

И ако сте човек, който не би се изплашил от едно изкуствено краче и друго с намалена подвижност, то значи Том би ви очаровал. Пишете ни: info@redom.bg.

Let's Adopt Bulgaria, Tom Снимка: Христо Михайлов

А дали Том е имал късмет – можем да поспорим.

Дали черните котки носят щастие – категорично ДА! Ето ви живото доказателство.

Ако сте ветеринар и ви е интересно да проследите случая на Том, можете да разгледате презентация, изготвена от неговите лекари: линк.

Let's Adopt Bulgaria, Tom Снимка: Христо Михайлов

* За Том се пребори д-р Златинов.

* Новини за Том ще публикуваме на нашата котешка Фейсбук страница. Моля, харесайте и се присъединете към Летс Адопт.

* Координатор на случая на Том е Вяра.


Моля, помогнете ни да спасим живот и СПОДЕЛЕТЕ тази история с приятели!

Том, двигателят и фатално ли е да си черна котка

October 17, 2017

Според някои поверия черните котки носят лош късмет. Според други - добър. А за самите котки какво ли означава да си черен? За един пострадал Том питаме.

Ако вярвате, че Мика заслужава всяка подкрепа. Моля, помогнете!

December 22, 2018

Когато преди няколко седмици ви разказахме за Мика, си пожелахме две неща: котан да остане здрав и да намерим дом за него. Неочаквано, обаче, Мика не остана здрав...

Ще има ли Ома първата си Коледа?

December 20, 2018

Преди 2 години видяхме публикация със снимки от малък общински приют край Ямбол. На снимките, свито в ъгъла на една от общите клетки, се виждаше мръсно, старо и с охлузени крачета кученце.

Кастрацията е нехуманна. Дали?

August 31, 2017

Днес ще ви разкажем за обстоятелствата, при които Сречко е живял и за тези, при които си отиде. И ще ви попитаме: редно ли е майката на Сречко да бъде кастрирана?